Frågor och Svar om Estetiska Skönhetskurser

Varför måste man vara legitimerad sjuksköterska, läkare eller tandläkare för att gå era estetiska skönhetskurser?

– Vi vill försäkra oss om att man har nödvändiga kunskaper inom ansiktets fysiologi, basal injektionskunskap och komplikationshantering. Konsumenten kan därmed känna sig trygg med att den certifierade besitter en viss medicinsk grundkompetens.

Kan jag sätta igång och arbeta med injektioner direkt efter att jag gått estetiska skönhetskursen?

– Ja, vi går också igenom ansvarsförsäkring, hur du startar eget och hur du kan samarbeta med kliniker eller hudterapeuter som söker utbildade behandlare inom estetik.

Finns det möjlighet att komma och fräscha upp minnet om man känner att man glömt någon av teknikerna som man inte arbetat med så mycket?

– En gång om året håller vi en workshop för att fräscha upp minnet som man kan anmäla sig till där vi går igenom alla våra estetiska kurser och de tekniker vi lär ut.

Hur håller man sig uppdaterad om de nya teknikerna som kommer?

– Inject Academy anordnar kontinuerligt workshops med erkända specialister från hela världen. Detta för att kunna uppdatera er inom de nyaste injektionsteknikerna samt det senaste inom estetiska skönhetsbehandlingar.

Hur mycket får man öva i att injicera på de estetiska skönhetskurserna?

– Alla får öva på flera modeller och områden. Vi har ett mål att du direkt efter kursen ska känna dig fullt redo att arbeta inom de områden vi utbildat dig i.

Om man känner sig lite osäker inför att starta med behandlingarna efter estetiska skönhetskursen. Finns det någon som man kan kontakta om man behöver hjälp?

– Vi på Inject Academy är väldigt måna om att alla skall känna sig trygga i att komma igång och börja behandla kunder direkt efter kurserna.

Därför är de estetiska kurserna uppbyggda så att vi går igenom alla olika moment noga och ser till att det finns ordentligt med tid att ställa frågor. Om man ändå känner sig osäker efter avslutad kurs så finns vi alltid till hands för att hjälpa till.

Vad för kursmaterial får man med sig efter era estetiska skönhetskurseR?

– Du får med dig en pärm med tydliga beskrivningar om allt vi gått igenom på kursen. I de estetiska kurserna där vi jobbar med fillers eller PDO-trådar får du med dig ett generöst startpaket med material. På så sätt kan du direkt komma igång med behandlingarna.

Efter grundkursen samt läppkursen får du med dig ett startpaket med produkter till ett behandlingsvärde av ca: 37.000 Kr.

Mer information om vad du får med dig efter kurserna kan du läsa på Kurs sidan.

Inject Academy är sponsor till Rådet för Estetiska Behandlingar i Sverige – REBS